dinsdag 27 augustus 2013

Tentoonstelling Alkmaar

Aanstaande zaterdag is het alweer de laatste les van de elfde groep art-quilt. Heel hard heb ik gewerkt om mijn eindwerkstuk toch nog af te krijgen. Vanaf vrijdag 6 september worden de werkstukken van onze groep, samen met nog heel veel andere, tentoongesteld in de kerk in Alkmaar. http://www.quiltersgilde.nl/exposities/algemene-tentoonstelling.
De manier van ophangen, de zak die erom heen moet, het is allemaal heel nauwkeurig omschreven door de commissie van de tentoonstelling. In de haast om alles op tijd af te krijgen, had ik de stof van de zak niet goed opgemeten. Er van uitgaande dat de stof wel 140 cm breed zou zijn. Dom, dom, de stof was maar 120 cm breed! Toen ik dacht eindelijk klaar te zijn, kon ik er nog een stuk aanzetten. Dat was weer even op de kiezen bijten, ditmaal goed nadenken hoe je het eenvoudigst een verlengstuk kan maken aan een gevoerde zak. Maar gelukkig is de klus nu geklaard.
Lastiger is het te bepalen wanneer een quilt af is. Nog iets toevoegen kan soms de hele boel verprutsen. Gezien de voor mij beperkte tijd, moet het nu maar goed zijn. Een streep eronder, in de zak, klaar...... tijd om de koffer uit te pakken, die nog steeds staat. Als voorproefje een klein detail van het werk, wat geïnspireerd is op verbogen kippengaas. Wie meer wil zien: kom kijken .......

2 opmerkingen:

Menno den Hollander zei

Op naar de volgende quilt: een kunstenaar is tenslotte nooit klaar

Nienke zei

Oh dat zier er superspannend uit, leuk!!